Succesvolle Leiders, magazine voor sportieve leiders.

Slide 3


Kent Keith

11/2009


Als hij spreekt, luistert zijn gehoor ademloos. Zo ook onlangs in Milwaukee, toen doctor Kent M. Keith, CEO van het Greenleaf Center for Servant Leadership in Amerika, uiteenzette waarom machtswellust aan de top uiteindelijk weinig fraais oplevert. Nieuwe Leiders was erbij.

Gedurende de afgelopen 30 jaar heeft Dr. Keith, jurist en Rhodes Scholar, diverse functies uitgeoefend op het gebied van management en leiderschap in de publieke, private, academische en non-profit sector. Al vroeg constateerde hij dat puur op macht gericht leiderschap veel schade kan aanrichten. Dienend leiderschap daarentegen blijkt een permanente bron van inspiratie, omdat het uitgaat van een mensgerichte benadering en bovendien bewezen effectief. Kent Keith is ervan overtuigd dat de wereld een betere plek zou zijn als meer bedrijven en topmensen dienend leiderschap in de praktijk zouden brengen, niet in de laatste plaats omdat het gezond is voor de leidinggevende zelf. Keith beschouwt het als de enige zinvolle, bevredigende manier van managen. En managers hoeven niet bang te zijn dat ze zichzelf moet verloochenen of opofferen. Integendeel, aldus Keith: het resultaat is in feite zelfverwezenlijking.


Kent Keith werd internationaal bekend als auteur van de paradoxale geboden, die hij in 1968 op negentienjarige leeftijd publiceerde. Sindsdien heeft hij er nog drie boeken over geschreven, waaronder Anyway: De paradoxale geboden, dat in zestien talen is vertaald. Maar misschien ervoer Keith zijn mooiste succes wel toen hij in 1997, tijdens een herdenkingsdienst voor de pas overleden Moeder Teresa, te horen kreeg dat zijn gebodenlijstje jarenlang aan de muur had gehangen in haar kantoor in Calcutta.Wilt u het volledige artikel lezen?

Dat kan. Bestel het magazine Nieuwe Leiders met dit artikel en nog veel meer interviews tegen betaling van € 12,50 (inclusief verzendkosten). Klik op onderstaande link, vermeld uw naam en adresgegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier om het magazine te bestellen


Naar de homepage | Naar het archief