Succesvolle Leiders, magazine voor sportieve leiders.

Slide 3


JezuÏeten aan het woord

11/2009


Macht, leiderschap en gehoorzaamheid
Waar een eeuwenoude visie juist nu van grote waarde kan zijn

Paul de Blot S.J. is filosoof, theoloog, fysicus en psycholoog en als hoogleraar organisatievernieuwing, met de leerstoel Business Spiritualiteit verbonden aan de Business Universiteit Nyenrode. Met het boek, Ignatius van Loyola, crisismanager, geeft hij een heel persoonlijk inzicht in zijn Jezuïtische vorming en denken. Hij laat zien dat de filosofie; de visie en werkwijze van de stichter van de Jezuïetenorde, Ignatius van Loyola, na bijna 500 jaar nog steeds de kracht heeft om een oplossing te bieden voor hedendaagse bedrijfskundige en maatschappelijke problemen. Wat van grote waarde kan zijn, in deze tijd waarin veel mensen en organisaties in crisis verkeren.


Hoe komt het dat we zoveel van Ignatius van Loyola kunnen leren en dat Paul de Blot juist met hem in gesprek is gegaan?
De Blot legt uit: “70% van zijn brieven gingen over zaken doen; over geld. Daar is nooit over gepubliceerd. Daardoor is hij in de geschiedenis maar half gekend. Ik heb dat wat open gebroken door mijn proefschrift. Die research is een hels karwei geweest”.Wilt u het volledige artikel lezen?

Dat kan. Bestel het magazine Nieuwe Leiders met dit artikel en nog veel meer interviews tegen betaling van € 12,50 (inclusief verzendkosten). Klik op onderstaande link, vermeld uw naam en adresgegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier om het magazine te bestellen


Naar de homepage | Naar het archief