Succesvolle Leiders, magazine voor sportieve leiders.

Slide 3


What doesn’t kill you makes you stronger

09/2010


“ We zijn op ons best als we onszelf zijn.

Het is april 2009. Voormalig hoofd HR bij ABN-AMRO Pauline van der Meer Mohr is in gesprek met een groep directeuren en managers die op het punt staan om de bijna 12 maanden durende leergang van de Academy for Servant-leadership af te ronden. “Jullie hebben nu een jaar geconsumeerd, maar wat gaan jullie nu doen met die kennis, hoe gaan jullie het doorgeven of vormgeven in je eigen omgeving?” De groep was toegesproken, de uitdaging uitgesproken, de zich nog onbewuste toekomstig hoofdredacteur van Nieuwe Leiders aangesproken. De teerling was geworpen. September 2010 tijd om de uitdager zelf te bevragen naar haar missie. Ze wil meewerken “als het maar geen ego-document wordt.” Het moet gaan over de inhoud van haar werk als voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Perfecte no nonsense houding niet alleen passend bij de Maasstad maar ook bij de inhoud van Servant Leadership. Ze is dan ook niet voor niets lid van de Raad van Advies van de Stichting Greenleaf Center for Servant Leadership. In 2009 zei ze het al in een interview met de stichting: “Je ego moet passen op een speldenknop.”


Tussen 2006 en 2008 werkte je als hoofd HR bij de ABN-AMRO, wat was je missie?
Mijn missie destijds (2006-2008) bij ABN-AMRO was om Human Resources weer op de kaart te zetten en de invloed te geven die het verdient als professionele functie. Door allerlei personeelswijzigingen en reorganisaties was de HRfunctie een beetje futloos en kon wel weer wat nieuw elan gebruiken. Er zaten heel goede, zeer betrokken professionals die veel te weinig krediet kregen voor de bijdrage die ze leverden.Wilt u het volledige artikel lezen?

Dat kan. Bestel het magazine Nieuwe Leiders met dit artikel en nog veel meer interviews tegen betaling van € 12,50 (inclusief verzendkosten). Klik op onderstaande link, vermeld uw naam en adresgegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier om het magazine te bestellen


Naar de homepage | Naar het archief