Succesvolle Leiders, magazine voor sportieve leiders.

Slide 3


Dat dienende, daar moeten we zo snel mogelijk weer vanaf

12/2010


Daan Fousert, servant leadership-pionier van het eerste uur, deinst niet terug voor een controversiële uitspraak meer of minder. Hij heeft een enorme ervaring, kent het speelveld en de pionnen, en houdt ervan om van tijd tot tijd de spelregels te veranderen. “De babyboomers zullen het zelf moeten doen. De generatie die na ons komt; daar moeten we misschien maar niet teveel van verwachten.”


Het gesprek springt van onderwerp naar onderwerp. Regelmatig steekt de actualiteit de kop op, net als de forse airdale terrier die rustig in een hoek ligt te slapen, maar af en toe de geest krijgt en met ons wil spelen. Die actualiteit staat dan ook bol van het thema leiderschap. De kwestie rond in opspraak geraakte PVV“ers is juist aan de orde, de nieuwe regeringscoalitie houdt de gemoederen nog volop bezig. We kunnen er niet omheen; dit is een tijd waarin praten en denken over leiderschap onvermijdelijk is, we hebben het niet zelf bedacht, het komt gewoon op ons af.
Ik vraag aan Daan Fousert hoe hij denkt dat het komt, en meteen raken we verzeild in een levendig gesprek over de tijdgeest.
“Als samenleving lijken we een beetje op drift geraakt. De oude waarden van de verzuilde samenleving die we hadden zijn aan het verdwijnen en de zekerheden die daar mee samenhangen ook. We zijn losgeraakt van de vertrouwde structuren.Wilt u het volledige artikel lezen?

Dat kan. Bestel het magazine Nieuwe Leiders met dit artikel en nog veel meer interviews tegen betaling van € 12,50 (inclusief verzendkosten). Klik op onderstaande link, vermeld uw naam en adresgegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier om het magazine te bestellen


Naar de homepage | Naar het archief