Succesvolle Leiders, magazine voor sportieve leiders.

Slide 3


Bijzondere ontmoeting met Julia te Velde

12/2010


In deze bijdrage over vrouwelijk leiderschap een interview met een bijzondere vrouw: Julia te Velde is 56 jaar. Zij werkte meer dan 20 jaar bij Boer & Croon Corporate Strategy als associate partner. Zij had haar eigen bedrijf, publiceerde o.a. een artikel in het boek ‘Samen’ van mevrouw Irene van Lippe Biesterfeld en vertelt nu over de bijzondere inzichten in het laatste stuk van haar leven. Zij heeft de relatief zeldzame ziekte MSA, waardoor zij terminaal ziek is.


Heldere twinkelende ogen, een zachte handdruk en een uitnodigend gebaar. Een interview waarbij ik soms naar voren buig om de woorden goed te kunnen verstaan omdat spreken moeilijk valt. Een ontroerend en teder gesprek. Een ontmoeting waar veel gelachen wordt en waar gehuild wordt en humor een verbindende factor is. Ik ben op bezoek aan het ziekbed van Julia te Velde. We spreken over liefde, dood, persoonlijk leiderschap en humor.


“Ik heb altijd een doel in mijn leven gehad. Een missie. Ik wilde liefde brengen in organisaties. Dat heb ik jarenlang gedaan. Nu sta ik op het punt dat ik die missie los laat. Ik ben noodgedwongen om dit los te laten. En het wonderbaarlijke is, dat nu ik alles loslaat, oude intenties vorm krijgen zonder dat ik iets doe. Mensen komen mij bezoeken voor een gesprek of een interview. Een boek wordt over mij geschreven en zo gaat het door. Alles gebeurt zonder dat ik iets doe. Iets wat ik nu niet zoek, gebeurt.Wilt u het volledige artikel lezen?

Dat kan. Bestel het magazine Nieuwe Leiders met dit artikel en nog veel meer interviews tegen betaling van € 12,50 (inclusief verzendkosten). Klik op onderstaande link, vermeld uw naam en adresgegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier om het magazine te bestellen


Naar de homepage | Naar het archief