Succesvolle Leiders, magazine voor sportieve leiders.

Slide 3


Echte leiders leven van binnen naar buiten

14/04/2010


Hij werkte een half leven voor Unilever, waar hij er een missie van maakte om met schoon water en simpele hygiëne levens te redden in ontwikkelingslanden. Nu zit hij in de Raad van Bestuur van AkzoNobel en is hij baas over de verfdivisie. Quite a different cup of tea, maar dat is geen probleem: ook AkzoNobel heeft nu een sociale missie, die in twee jaar tijd wordt uitgerold over meer dan twintigduizend medewerkers. Een kwestie van dienend leiderschap? Tex Gunning noemt het liever een kwestie van de juiste spirituele instelling.


Het uitzicht is prachtig. De zon schijnt en we kijken uit op de glanzende kantoortorens van de Amsterdamse Zuidas. We zitten hoog, ik weet niet eens op welke verdieping precies, maar het zicht om ons heen is nagenoeg onbelemmerd. Een ruime kamer, een bureau staat verderop bijna verloren in de ruimte en de tafel waaraan wij zitten staat ook niet in een hoekje. Alles is open, als er al deuren tussen de verschillende ruimtes zijn, dan zijn ze waarschijnlijk zelden gesloten; alles loopt in elkaar over met witte muren en veel moderne kunst aan de muur. En licht, veel licht. De zon is fel: buiten vriest het een graad of zes, maar Tex Gunning zit ontspannen in een shirt met losse boord aan tafel. ‘Wie ben jíj eigenlijk?’Wilt u het volledige artikel lezen?

Dat kan. Bestel het magazine Nieuwe Leiders met dit artikel en nog veel meer interviews tegen betaling van € 12,50 (inclusief verzendkosten). Klik op onderstaande link, vermeld uw naam en adresgegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier om het magazine te bestellen


Naar de homepage | Naar het archief