Succesvolle Leiders, magazine voor sportieve leiders.

Slide 3


Robin van Galen ondervraagt Bert van Marwijk aan de vooravond van het EK voetbal 2012 in Polen en Oekraïne. Twee toppers met elkaar in gesprek over teamprocessen, mentale weerbaarheid op topniveau en leiderschap.

05/06/2012


Met de bondscoach tegenover me en het EK voetbal in het vooruitzicht, brandt er één vraag op mijn en waarschijnlijk op ieders lippen. Dus Bert, ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Als je terugblikt op het WK in 2010, waar het Nederlands elftal verliezend finalist was, wat zou je nu anders doen als je de kans had om de WK-finale nog eens te spelen?

Van Marwijk: "Eigenlijk niets! Maar ik begrijp de vraag. Het is namelijk wel belangrijk wat je daar stelt. Je moet je telkens weer afvragen wat er beter kan en beter moet. Ervaring krijg je door te ervaren. Als ik terugkijk op de WK-finale, dan bleek dat er een aantal spelers van Oranje waren die moeite hadden hun normale niveau te halen. Dat heeft simpelweg te maken met het feit dat een WK-finale het allerhoogste podium is voor een voetballer. En dat je dat niveau en die spanning als speler te weinig meemaakt. Als we nu bij het komende EK weer in de finale staan, dan neem je die ervaring mee. Na afloop van de finale merkte je ook een bepaald respect bij de Spanjaarden. Ik heb na afloop heel lang met de Spaanse bondscoach Del Bosque gesproken en de wedstrijd geanalyseerd. Dan kom je tot de conclusie dat ze daar in Spanje anders tegen het Nederlands elftal aankijken dan wij naar onszelf kijken."Wilt u het volledige artikel lezen?

Dat kan. Bestel het magazine Nieuwe Leiders met dit artikel en nog veel meer interviews tegen betaling van € 12,50 (inclusief verzendkosten). Klik op onderstaande link, vermeld uw naam en adresgegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier om het magazine te bestellen


Naar de homepage | Naar het archief