Nieuwe Leiders, magazine voor waardenvolle leiders.

Slide 6


Nieuwe Leiders coverstory nummer 1 met Herman Wijffels

Het eerste nummer van Nieuwe Leiders dat eind 2009 verscheen was een voltreffer en is inmiddels een collectors geworden. Er is een beperkt aantal exemplaren bijgedrukt voor de liefhebbers van verdiepende artikelen over leiderschap. Inhoud nummer Nieuwe leiders 1 o.a. Herman Wijffels Souad el Hamdoui directrice van de Euromast en voorbeeld van geslaagde intergratie; Kent Keith over zingeving als Statement; Inge Nuijten met een wetenschappelijke bijdrage; Robin van Galen Gouden waterpolocoach over de lange weg naar succes; Paul de Blot geeft antwoorden van Els Holland over zijn boek Ignatius van Loyola.

Bestel nu het magazine Nieuwe Leiders #01
Nieuwe Leiders coverstory nummer 2 met Elmer Mulder

Het tweede nummer van Nieuwe Leiders heeft als coverartikel Elmer Mulder de geïnspireerde voorzitter van de Raad van Bestuur van het medisch centrum van de Vrije Universiteit. Vrouwelijk leiderschap krijgt de aandacht door het interview dat Leonora Zijlstra afnam met Bercan Gunel een topvrouw die directeur en oprichter is van executive searchbureau Woman Capiltal. Sportief leiderschap wordt besproken met Marc Lammers. Daan Fousert schrijft over compassievolle leiders.

Bestel nu het magazine Nieuwe Leiders #02
Nieuwe Leiders coverstory nummer 3 met Hetty van Ee

Het derde nummer kent wederom veel aandacht voorvrouwelijk leiderschap in de personen van Hetty van Ee (Ormit) en Pauline van der Meer Mohr (Erasmus Universiteit). Dirigent Rogier Nierenberg laat zien hoe men kan leiden door te luisteren. In het sportartikel voelt Robin van Galen, zelf als coach Olympisch kampioen, de succesvolle basketbalcoach Ton Boot aan de tand. De vaste columnisten zijn Paul de Blot, Bas Blekkingh, Peter Fokkens en Marja Ruijterman.

Bestel nu het magazine Nieuwe Leiders #03
Nieuwe Leiders coverstory nummer 4 met Gery Groen

Het vierde nummer begint weer met vrouwelijk leiderschap met een diepte interview met Gery Groen de directrice van Impulsus. Voormalig commandant der strijdkrachten Dick Berlijn kijkt terug en geeft aan waar het op aan komt bij leiders. Daan Fousert wordt ondervraagd door Peter Fokkens en doet opzienbarende uitspraken. De vaste bijdrage van de VUmc gaat over ethiek net als één van de artikelen van NINTES het platvorm voor jong bestuurlijk talent.

Bestel nu het magazine Nieuwe Leiders #04
Nieuwe Leiders coverstory nummer 5 met Tex Gunning

In het vijfde nummer van Nieuwe Leiders wordt Tex Gunning aan de tand gevoeld door Peter Fokkens. Het werd een prachtig gesprek met de man die een half leven voor Unilever werkte en nu voor Akzo Nobel. Hij vertelt over zijn Vision Quest in de bergen Montana waar hij met zichzelf werd geconfronteerd. Anne-Marie Rakhorst was in 2000 zakenvrouw van het jaar, schreef in 2007 het boek Duurzaam ontwikkelen…een wereldkans. Eric Schoones interviewde deze sterke vrouw die goede dingen goed wil doen. Jeroen Smit schrijver van De Prooi zegt dat de wereld uit zijn voegen barst.

Bestel nu het magazine Nieuwe Leiders #05
Nieuwe Leiders coverstory nummer 6 met Claudia Geene

In het zesde nummer van Nieuwe Leiders betoogt Claudia Geene, directeur van de Servant Leadership Acadmy, dat Dienend Leiderschap meer is dan een dun laagje beschaving. Ze spreekt over de stemmetjes in haar hoofd die zij achter zich heeft gelaten. Lans Bovenberg is één van de top 5 economen van de wereld, hij gelooft niet dat je mensen goed kan sturen met wetten. Lees waar hij dan wel in gelooft. Volgens psychologe en coach Kim Castenmiller bezit ieder mens een ‘schatkistje’, anderzijds waarschuwt ze voor rigide dogmatiek. Kunstaars als Lionel Messi en Antoni Gaudi worden prachtig in beeld gebracht. Gert Kroon van Arcadis zoekt de balans tussen passie en pegels. Verder nog interviews met Dick van Putten (Koninklijke Marechaussee), Harbert van der Wildt (Ballast Nedam) en Rolf Jan Goosen (ISS).

Bestel nu het magazine Nieuwe Leiders #06
Nieuwe Leiders coverstory nummer 7 met Erna Baars

In het zevende nummer Erna Baars, de vrouw die twintig jaar in het hart van de financiele wereld van ABN Amro werkte. Eerst als bedrijfsarts en later als Directeur Human Resources. Paul de Blot schijft over het Griekse Drama. Annemieke Bambach die carriere maakte bij Twijnstra Gudde en ABM Amro miste de passie in het bedrijf. Op een seminar ontmoette ze Hans van Putten, oprichter van Thomashuizen. 'De bezieling was er, de zakelijkehid heb ik toegevoegd.' Verder bezochten we het kunstenaarsechtpaar Kortekaas in het land van Maas en Wal op het schitterende landgoed in wissen. Maar ook een oogstelende fotoreportage in het VU medisch centrum, de brightsites zijn oases.

Bestel nu het magazine Nieuwe Leiders #07
Nieuwe Leiders coverstory nummer 8 met Bas Blekkingh

De man achter authentiek leiderschap in Nederland wordt aan de tand gevoeld door Peter Fokkens, die ook troubadour Stef Bos interviewde. Hans Kwakman voormalig retailbankier in diverse leidinggevende functies is gefascineerd door de ‘botsing’ tussen controle en vertrouwen binnen financiële instellingen, kiest zelf voor slowbanking. Lees wat hij er mee bedoelt. (Van) klanten moet je houden betoogt Martin de Winter. De man die zelf alles moest meemaken op het gebied van klantenservice voordat hij een autoriteit werd op dat gebied.

Bestel nu het magazine Nieuwe Leiders #08
Nieuwe Leiders coverstory nummer 9 met MariËlle Lichtenberg

Doorduwen, power, turbo. Stuk voor stuk termen die in een interview met Mariëlle Lichtenberg – verantwoordelijk voor alle particuliere klanten van Rabobank Utrecht – regelmatig vallen. Maar dat is maar één kant van Lichtenberg, zo blijkt. Ze tapt ook steeds vaker uit een ander vaatje om haar leiderschap vorm te geven en ontwikkelt dat ‘nieuwe repertoire’ heel bewust. Columnist Paul de Blot stelt dat duurzaamheid niet mogelijk is zolang er nog mensen zijn die honger lijden, zonder bestaansmogelijkheden. Duurzaamheid is een spiritueel begrip op het diepste zijnsniveau van ons bestaan waar alles met alles te maken heeft. In het artikel chiefsberaad blijkt waarom een plek met gelijken zo belangrijk is?

Bestel nu het magazine Nieuwe Leiders #09