Nieuwe Leiders, magazine voor waardenvolle leiders.

Slide 1Bestel het magazine 2017

Nieuwe Leiders

Nieuwe Leiders is een podium voor informatie en nieuws over nieuw leiderschap. Nieuwe Leiders is een platform voor uitwisseling van nieuwe ideeën. Het biedt ook ruimte voor inspiratie vanuit kunst, boek, film en spiritualiteit. De nieuwe leiders zijn personen die zelf niet centraal staan maar hun persoonlijkheid inzetten om anderen te dienen in hun ontwikkeling.


Servant Leadership

Nieuwe Leiders biedt ook ruimte aan het opmerkelijke geluid van Servant Leadership. In Nederland heeft dit gedachtegoed van Robert K. Greenleaf net als in Amerika een nieuwe beweging op gang gebracht. Het gaat uit van de leider als dienaar . Deze leiderschapsstijl die met de naam Servant Leadership een schijnbare contradictie in zich lijkt te herbergen, blijkt een krachtige combinatie te zijn waarbij leiden en dienen een delicaat evenwicht vormen.


Formule van het magazine

De interviews en columns in het magazine worden niet altijd geschreven door journalisten, maar door leiders, waar nodig ondersteund door een team van ervaren redacteuren. Een geïnspireerde leider wordt geïnterviewd door een andere leider. Nieuwe Leiders draait om inspireren, vernieuwen, dienen en samenwerken. Hierdoor krijgen de interviews meer diepgang en zijn ze zeer relevant voor de lezer.


De medewerkers

Het team schrijvers dat regelmatig bijdraagt aan Nieuwe Leiders zijn onder anderen:
Arjan Erkel voorheen werkzaam bij Artsen zonder Grenzen en 607 dagen gegijzeld.

Robin van Galen gouden dames waterpolocoach in 2008 op de Olympische Spelen in Peking.

Prof. dr. P. de Chauvigny de Blot SJ, Universitair Hoogleraar. Studeerde natuurkunde, filosofie, politicologie, Indonesische staatsfilosofie, cultuurfilosofie, spiritualiteit, psychologie en theologie. Paul overleefde het jappenkamp en is pater Jezuïet.

Marja Ruijterman is sinds 1993 trainer en coach. Zij schreef het boek ‘gedachtenkracht’ -Verhalen voor trainers, coaches en ‘normale’ mensen.

Klaas-Henk Ubels predikant en directeur Dienst Geestelijke Verzorging Beukbergen bij de Krijgsmacht.

Peter Fokkens is coach, zeiler, schrijver, docent, therapeut en oprichter van Phanta Rhei.

Leonora Zijlstra is trainer, coach, procesbegeleider, cultuurveranderaar en oprichtster van Bijzondere zaken.


Alles begint met vertrouwen

Kernmerken van dienende leiders zijn integriteit, authenticiteit, moed, objectiviteit, empathie, bescheidenheid en vergevingsgezindheid. Het zijn voorwaarden op weg naar het succes, maar alles begint met vertrouwen. Lees wat Inge Nuijten promovendus aan Erasmus daarover schrijft in Nieuwe Leiders.


Uitreiking eerste nummer Nieuwe Leiders

Sjaak de Winter reikt aan Herman Wijffels het eerste magazine uit op 25 november 2009 tijdens Congres Nieuwe Leiders.

www.nieuweleiders.nl